roedspaette_cha_d370a9f11a.png
 

Stegt rødspætte med sauce af champignon

 

Husk at købe min. 500 g rødspættefileter til 4 personer

 

Sådan gør du 

  • Rens champignonerne, og skær dem i skiver.

  • Varm 1 spsk olie op i en gryde, og brun champignonerne i olien.

  • Opløs majsstivelsen i mælken, og hæld blandingen sammen med champignonerne. 

  • Tilsæt bouillonterningen, og kog op under omrøring. 

  • Lad saucen småkoge i 5 minutter.

  • Smag saucen til med salt og peber.

  • Kom rugmelet på en tallerken.

  • Varm 1 spsk olie op på en stor pande.

  • Fold rødspættefileterne sammen på midten, vend dem i rugmel, og steg dem med det samme på panden.

  • Steg fileterne 2-3 minutter på hver side, og dryp evt. med ekstra olie, når du vender dem.

  • Krydr fiskene med salt og peber. 

 

Servér rødspætterne med champignonsauce, kogte kartofler og dampede grøntsager eller salat.

 

Du skal bruge: 

4 personer
500 g rødspættefileter
500 g champignon
2-3 spsk rapsolie
2½ spsk majsstivelse
5 dl letmælk
1 bouillonterning
1 dl rugmel
salt og peber

Tilbehør:
kogte kartofler
dampede grøntsager el. en skål salat